PBKIK_Védjegy_kamara_protask PBKIK_BNI_protask
Pineapple

Az Intézkedés célja:

A támogatás célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések számára az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközállomány beszerzésének elősegítése. A fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei.

A támogatás intenzitása: 100%

Előleg: 100%

A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege:

  • önállóan vagy társulásként benyújtott pályázat esetén: 3 millió Ft
  • önállóan vagy társulásként benyújtott pályázat esetén, melynek keretében az adott egészségügyi alapellátás (háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, fogorvosi alapellátás vagy védőnői ellátás) mellett egyéb szakirányú egészségügyi ellátás végzéséhez (kizárólag belgyógyászat, kardiológia, pszichiátria, rehabilitáció vagy tüdőgyógyászat területén) szükséges eszközök beszerzése is megtörténik: 5 millió Ft
  • praxisközösség megléte, létrehozása esetén: orvosonként 3 millió Ft.

Pályázatra jogosultak köre:

Helyi önkormányzat (GFO 321) esetén:

  • azok a települések, ahol az állandó lakosság száma 5000 fő, vagy ez alatti, a 2019. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén:

  • azok a társulások, amelyek a fejlesztés helye szerinti tagtelepülésének az állandó lakosság száma 5000 fő, vagy ez alatti a 2019. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

Önállóan támogatható tevékenységek:

A háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi, alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátáshoz, illetve a védőnői feladatellátáshoz, továbbá kizárólag belgyógyászati, kardiológiai, pszichiátriai, rehabilitációs és tüdőgyógyászati tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, bútorok beszerzése a 2. számú mellékletben szereplő eszközlista alapján1. Kizárólag állami finanszírozású közfeladatot ellátó orvosi rendelők működéséhez szükséges orvosi eszközök beszerzése támogatható.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Projekt-előkészítési tevékenység
  • Projektmenedzsment tevékenység
  • Tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása (kötelezően megvalósítandó)
  • Orvosi eszközök beszerzése során jelentkező szállítási és üzembe helyezési költség

Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2020. március 25. és 2020. április 24. között van lehetőség.

“Eszközlista melléklete.”1

A sikeres kapcsolatfelvétel érdekében minden mező kitöltése szükséges.